1949. osnovana tvornica NIKOLA TESLA preteča ERICSSONA NIKOLE TESLE

mr. sc. Gordana Kovačević
predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Velika mi je čast i zadovoljstvo u prigodi 70. obljetnice kompanije Ericsson Nikola Tesla čestitati i zahvaliti svim našim sadašnjim i bivšim zaposlenicima kojih je tijekom ovih sedam desetljeća bilo više od dvadeset tisuća na njihovom radu i doprinosu razvoju naše kompanije. Zahvaljujem našim kupcima, partnerima, dioničarima, obrazovnoj zajednici, civilnom sektoru te svima onima koji su nas tijekom svih ovih godina podržavali.

Živimo u vremenu kada su promjene tako velike da i u prigodama jubileja poput ovog, kada se s ponosom prisjećamo postignuća koja su iza nas, zapravo gledamo prema budućnosti. Kroz cijelu našu povijest marljivo smo radili, podizali ljestvice i postavljali sve ambicioznije ciljeve kako sebi tako i drugima, jer smo jedino na taj način mogli ići u korak s najboljima.

Svaka nova generacija pomicala je tehnološke i poslovne granice, pronosila dobar glas hrvatskih stručnjaka u globalnom Ericssonu i na tržištima na kojima poslujemo, kreativno promišljala razvoj naše industrije, poslovnih modela i načina rada, te učila, dijelila znanje i radila, ne samo za sebe, nego i za buduće generacije.

Rezultiralo je to činjenicom da u Hrvatskoj imamo svoje mjesto među istaknutim hrvatskim kompanijama i najboljim izvoznicima, lider smo u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija te globalno u okviru korporacije Ericsson gradimo poziciju snažnog razvojno-istraživačkog centra kao i drugih globalnih i regionalnih centara izvrsnosti. Agilne i uspješne kompanije poput Ericssona Nikole Tesle, sa svojim inovacijskim potencijalom, stručnim i profesionalnim kapacitetima te uz Ericssonovo tehnološko vodstvo, predstavljaju primjere pozitivnih nukleusa u našem okruženju.

Ova monografija dokument je proteklog vremena koji predstavlja presjek najvažnijih događaja i aktivnosti kompanije Ericsson Nikola Tesla tijekom 70 godina njenog postojanja. Iskreno se nadam da ćete čitajući monografiju steći uvid u sve što smo do sada postigli. Osnaženi i s optimizmom gledamo u budućnost, a naše transformacijsko putovanje ovdje ne staje, ono se nastavlja i dalje.