Uspješan nastup članova HRO CIGRÉ na 47. savjetovanju CIGRÉ

Datum objave: 12. 9. 2018.

HRO CIGRE USPJEŠNO SUDJELOVAO NA 47. ZASJEDANJU CIGRE U PARIZU

Svake druge godine u Parizu se krajem kolovoza tradicionalno održava zasjedanje svjetske udruge CIGRE koja okuplja stručnjake iz područja energetika iz cijelog svijeta. Ove godine od 26.-31. kolovoza održano je 47. Zasjedanje CIGRE koje je po svim pokazateljima najuspješnije do sada. Na zasjedanju je sudjelovalo više od 3200 delegata te više od 6600 posjetitelja tehničke izložbe. Održana su zasjedanja i prezentacije referata na 16 studijskih odbora te 16 poster sekcija i 16 tutorijala. Također je održano više tematskih radionica i foruma s aktualnim temama iz energetskog sektora.

HRO CIGRE je po ocjenama brojnih sudionika i prema svim pokazateljima imao do sada najuspješniji nastup na zasjedanjima CIGRE od svog osnivanja. Na 47. Zasjedanju CIGRE u Parizu sudjelovalo je 37 sudionika iz Hrvatske (HEP, HOPS, HERA, EIHP, FER Zagreb, Končar, Dalekovod i drugi), a HRO CIGRE je bio zastupljen s do sada rekordnih 8 referata. Predstavnici HRO CIGRE po prvi puta su sudjelovali na skupovima CIGRE Women in Engineering Forum (dr.sc. Minea Skok) i Young Member Forum (Stjepan Tvorić, dipl.ing.).

Na Tehničkoj izložbi sudjelovalo je više od 290 izlagača koji su predstavili svoja najnovija tehnološka rješenja, proizvode i usluge, a Hrvatsku su predstavljali Končar i Dalekovod inače kolektivni članovi HRO CIGRE.

Na svečanom otvaranju 47. Zasjedanja CIGRE prof.dr.sc. Ivo Uglešić s FER-a Zagreb, član HRO CIGRE primio je prestižnu nagradu za posebne zasluge (2018 CIGRE Fellow) i bio jedan od 17 nagrađenih na glavnoj pozornici pred velikim svjetskim auditorijem.

Predstavnici HRO CIGRE su također aktivno sudjelovali na skupovima tijela i CIGRE koji su održani tijekom zasjedanja (2 sastanka Administrativnog vijeća, Forum Nacionalnih odbora, Radionica o implementaciji novog branda CIGRE, sastanak MB SEERC-a).

Povodom uspješnog nastupa na 47. Zasjedanju CIGRE u Parizu HRO CIGRE je u srijedu 29. kolovoza priredio prigodni domjenak za sudionike iz Hrvatske na kojem je uz prijateljsko druženje posebno naglašeno kako se ovakvi rezultati mogu postići jedino stalnim i marljivim stručnim radom i angažiranjem.